سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دانش بی عمل مانند درخت بی ثمر است . [امام علی علیه السلام]

نشریه فرهنگ کوثر

نویسنده: سید غلام حسین صادقی بلخابی                                     بازگشت به فهرست

رفتار اشخاص عادی با تغییر شرایط زمانی و مکانی تغییر می‌پذیرد، اما رفتار و شیوة زندگی رسول اکرم(ص) هیچ‌گاه به کهنگی نمی‌گراید و در تمام بسترهای تاریخی تازگی دارد. از این رو، سیرة آن پیشوای عزیز در عصر ضدیّت با ارزش ها و گرایش روز افزون به سمت مصرف‌گرایی و مدپرستی، درس «چگونه زیستن» است. سیره در زبان عربی از ماده سیر گرفته شده و سیر به معنای حرکت، رفتن و منش است. شهید مطهری می‌گوید:
«لغت سیره را که مسلمین از صدر اسلام و شاید قرن دوم هجری به کار برده‌‌اند، خیلی عالی انتخاب کرده‌اند... گفتیم سیر یعنی رفتن و سیره، نوعی رفتن است و در زبان عربی سیره بر وزن فِعله است و فعله هم در زبان عربی بر نوع دلالت دارد. و چنانچه جلسه؛ یعنی نشستن و مجلس؛ یعنی نوع و سبک نشستن... سیر، یعنی رفتن و رفتار، ولی سیره؛ یعنی نوع و سبک رفتار. آنچه مهم است شناخت سبک و رفتار پیامبر است».[1]
در این مقاله سعی شده به بخشی از سیرة عملی پیامبر عظیم الشّأن اسلام پرداخته شود.ادامه مطلب...


فرهنگ کوثر ::: دوشنبه 86/2/24::: ساعت 8:40 صبح

نویسنده: محمد ابراهیم احمدی                                     بازگشت به فهرست

مقدّمه :

یکی از مباحث کلیدی، شناخت سیرة اقتصادی معصومان8 است که در این میان، چگونگی کسب در آمد و هزینه کردن آن در زندگی، از اهمیّت ویژه­ای برخوردار است؛ لذا این موضوع را در سیرة فردی و خانوادگی پیامبر(ص) مورد بررسی قرار می­دهیم.

الف. منابع درآمدی حضرت

زندگی 63 سالة پیامبر(ص) را اگر به سه دورة « کودکی و نوجوانی » ، «تشکیل خانواده» و «پیامبری و «حکومت» تقسیم کنیم، منبع تأمین مخارج زندگی حضرت ، بدین قرار خواهد بود : ادامه مطلب...


فرهنگ کوثر ::: دوشنبه 86/2/24::: ساعت 8:39 صبح

نویسنده: ابواحسان میانجی                                     بازگشت به فهرست

دشمنان همیشه برای تخریب چهره نبوی و رهبران آسمانی از شیوه‌های گوناگون بهره می‌گیرند و ترور شخصیت آن بزرگان را در برنامه دارند، به پیامبر بزرگوار اسلام اتهام‌های: جنون، ساحری، شاعری، کاهن بودن، خوش باوری، گمراهی، و ... وارد آوردند، این مقاله تنها به موضوع تمسخر و استهزای آن پیشوای بزرگ پرداخته است که اکنون از سوی صهیونیسم و وابستگان آن، همین شیوه دنبال می‌شود.
رهبری، ستون اصلی جامعه اسلامی است.[1] و هرگونه آسیب رساندن به آن پیامدهای خطرناکی برای تمام ارکان دین و جامعه دارد. دشمنان اسلام با درک همین تأثیر گذاری، همواره کوشیده‌اند رهبری جامعه اسلامی را از هر راه ممکن، تضعیف و ناکارآمد سازند. اقدامات خصمانه، گاه در قالب قتل، زندان، تهدید و ترور جای می‌گیرند[2] و زمانی در چهرة اقدامات فرهنگی و تخریب شخصیتی ظاهر می‌شوند. آیات فراوانی از قرآن کریم ناظر به اقدامات خصمانه فرهنگی و به اصطلاح براندازی «نظام و رهبری» از طریق تضعیف و تخریب چهره رهبری اسلامی؛ یعنی شخص رسول‌الله است؛ ادامه مطلب...


فرهنگ کوثر ::: دوشنبه 86/2/24::: ساعت 8:36 صبح

نویسنده: غلامرضا صالحی                                     بازگشت به فهرست

اشاره :

دین مقدّس اسلام، جامع تمامی ادیان الهی و کاملترین آیینی است که بشر تاکنون به خود دیده است. اسلام با اینکه رأفت و رحمت عظیمی را برای همة بندگان خدا به ارمغان آورده و مبنای اصلی کار پیامبر(ص) نیز بر اساس محبّت بوده است، امّا هیچ گاه به مسلمانان اجازه کوتاهی و سکوت در مقابل دشمنان اسلام و آنان که به هر نحوی در صدد ضربه زدن به دین و نظام اسلامی بر می­آیند، نداده است و این، یکی از مزیّت­های بزرگ اسلام و آموزه­های ناب نبوی(ص) می‌باشد که به مسلمانان دستور داده تا با تمام قدرت و قوا با بیگانگان مقابله کنند و در این راه، هیچ گونه سستی ننمایند؛ چنان که قرآن کریم، مؤمنان واقعی را چنین توصیف کرده است: )مُحَمّدٌ رَسُولُ اللّهِ وَ الّذینَ مَعَهُ أَشِدّاءُ عَلَى الْکُفّارِ رُحَماءُ بَیْنَهُمْ([1] محمّد (ص) فرستادة خداست و کسانی که همراه او هستند ، بر کافران سخت گیر و با همدیگر مهربان‌اند. یکی از کارهای مهّم و اساسی پیامبر اکرم(ص) ، تربیت نظامی و افزایش روحیة جنگاوری و دلاوری مسلمانان بود که در این نوشتار به ابعاد مختلف آن اشاره می­نماییم.ادامه مطلب...


فرهنگ کوثر ::: دوشنبه 86/2/24::: ساعت 8:36 صبح

نویسنده: محمد شیخ رضایی                                     بازگشت به فهرست

نامگذاری سال‌ها به نام پیشوایان دین فرصتی را برای دوستان مکتب توحید فراهم می‌کند تا با سیری کوتاه در تاریخ این رادمردان، بتوانند توشه‌هایی معنوی و مادی را در سلوک خود برگیرند و با صید بهترین دُرهای نایاب، به زندگی خود صفا و روشنی دهند و از پرتو نور هدایتگر آنان، چراغی بر سر راه آینده خود قرار دهند.
پیامبر اسلام(ص) افتخار عالم بشریت، از زمان خلقت جهان تا پایان آفرینش است که حیاتش را بر خدامحوری کامل قرار داد؛ تا آنجا که خطاب )و ما ینطقُ عن الهوی ان هو الاّ وحیٌ یُوحی ( [1] در خصوص او نازل شد و هیچ پیامبر دیگری بدین خطاب مخاطب خدای عزّوجلّ قرار نگرفت؛ همو که اخلاق نیکویش لایق دریافت لوح )و انّک لعلی خُلُق عظیم( [2] مفتخر شد.ادامه مطلب...


فرهنگ کوثر ::: دوشنبه 86/2/24::: ساعت 8:35 صبح

نویسنده: مرتضی عبدالوهابی                                     بازگشت به فهرست

اردیبهشت 58، بهار انقلاب در تهران رنگ و بوی دیگری دارد. دامنه های البرز هنوز پوشیده از برف است. باران بهاری وقت و بی­وقت صورت شهر را خیس می­کند. آسمان که ابری باشد، دل آرام می­گیرد. چند روز است دلم شور می­زند. دلیلش را نمی­دانم . دست خودم نیست. نگران آینده هستم. آقا این روزها مهربان تر شده. خنده از لبش دور نمی­شود. نوه­ها دورش را گرفته­اند. چهره­اش خیلی نورانی شده. گاهی در تنهایی، آهسته یک بیت شعر را زیر لب زمزمه می­کند:
آنان که ره درست گزیدند همه
در کوی شهادت آرمیدند همهادامه مطلب...


فرهنگ کوثر ::: دوشنبه 86/2/24::: ساعت 8:33 صبح

نویسنده: سعید عزیزی                                     بازگشت به فهرست

پیراهن پیغمبر

پیامبر دوازده درهم بیش‌تر نداشت. پیراهنش خیلی کهنه بود. کمی به پیراهن کهنه‌اش نگاه کرد و به علی (علیه السلام) گفت: یاعلی این دوازده درهم را بگیر و برایم پیراهنی بخر. حضرت علی (علیه السلام) گفت: چشم.
به بازار رفت و پیراهنی قشنگ خرید که جنس خوبی داشت. پیامبر وقتی پیراهن را دید و قیمتش را فهمید، به علی (علیه السلام) گفت: دلم می‌خواست پیراهنی ارزان تر بخری. فکر می‌کنی فروشنده این را پس بگیرد؟
حضرت علی (علیه السلام) گفت: نمی‌دانم.ادامه مطلب...


فرهنگ کوثر ::: دوشنبه 86/2/24::: ساعت 8:33 صبح

                                     بازگشت به فهرست

اشاره

اداره محترم آموزش و پرورش قم به مناسبت سال پیامبر اعظم(ص)مسابقه‌ای به عنوان رسول مهربانی برگزار کرد که شماری از فرهنگیان محترم در آن شرکت داشتند. ضمن تشکر از آن عزیزان و نویسندگان گرامی، برخی از آثار برگزیده این مسابقه به خوانندگان فرهنگ کوثر تقدیم می‌شود.

* * *

هفت آسمان

مرضیه حکمت _ قم

میم آن، مست از مِی هفت آسمان
حای آن، حیّ است در ذات جهان
میم دیگر، مقصد هستی است او
دال آخر، دلبر افلاکیان
اوّل خلقت، خلائق را بناادامه مطلب...


فرهنگ کوثر ::: دوشنبه 86/2/24::: ساعت 8:32 صبح

نویسنده:  محمد باقر پور امینی                                     بازگشت به فهرست

نوشتة حاضر به مناسبت میلاد حضرت معصومه(س) و روز دختران از سوی آستانة مقدسه (ذی القعدة/1427 ق.) منتشر گردیده است.

طلیعه

آیا پیام پیامبر(ص) ویژة مردان است؟
و آیا زنان هم مخاطب پیام پیامبر(ص) قرار می­گیرند؟
پیامبر اسلام همچون همه انبیاء با دو هدف، هدایت مردم را آغاز و دنبال کرد:
1. آشنا ساختن مردم با معارف الهی.
2. کامل کردن عقاید و اخلاق جامعه.
ادامه مطلب...


فرهنگ کوثر ::: دوشنبه 86/2/24::: ساعت 8:31 صبح

نویسنده: مهدی احمدی                                     بازگشت به فهرست

ارزش سالانة فروش محصولات پورنوگرافی[1] در آمریکا، بالغ بر ده میلیارد دلار است. این مبلغ، چندین برابر هزینه‌ای است که آمریکایی‌ها صرف فعالیت‌های ورزشی می‌کنند.
سالانه 800 میلیون نسخه از آثار پورنوگرافی به فروش می‌رسد و همین مقدار نیز از مراکز امانی به امانت برده می‌شود.
بیش از 180 میلیون پیوند (لینک) اینترنتی در زمینه پورنوگرافی وجود دارد. امروزه تولید و توزیع این گونه محصولات، به شکل یک صنعت درآمده و 900 شرکت فعال در این زمینه وجود دارد. تعداد 200 شرکت در شهر لاس وگاس آمریکا فعالیت می‌کنند.
شبکه C.B.S آمریکا ضمن بیان مطالب فوق در یک برنامه شصت دقیقه‌ای، اذعان کرد که تنها یکی از این شرکت‌ها تا کنون بالغ بر 500 میلیون دلار درآمد داشته است.[2]
شبکه فاکس نیوز وضعیت جامعة آمریکا را چنین ترسیم می‌کند: ادامه مطلب...


فرهنگ کوثر ::: دوشنبه 86/2/24::: ساعت 8:29 صبح

<      1   2   3      >
 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
>> بازدیدهای وبلاگ <<
بازدید امروز: 36


بازدید دیروز: 12


کل بازدید :75677
 
 >>اوقات شرعی <<
 
>> درباره خودم<<
فرهنگ کوثر
نشریه فرهنگ کوثر، زیر نظر آستانه مقدسه حضرت معصومه (س) فعالیت مینماید. و ویژه سیره و اندیشه اهل بیت (ع) می باشد.
 
 
 
>>موسیقی وبلاگ<<
 
>>اشتراک در خبرنامه<<
 
 
>>طراح قالب<<